13 Νοε 2013

Πέννες a la creme

Πέννες με κρέμα γάλακτος και χρωματιστές πιπεριές...
Υλικά:

  • 1 σακουλάκι πέννες
  • 1 κρέμα γάλακτος (για φαγητά)
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια (κομμένα)
  • 2-3 χρωματιστές πιπεριές (πράσινη,κόκκινη,κίτρινη)
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζουμε το 1/3 της με νερό. Έπειτα την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και τις πέννες και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και τοποθετούμε τις πέννες σε ένα σουρωτήρι. Ρίχνουμε νερό στις πέννες (για να μη κολλήσουν) και σουρώνουμε καλά. Αν κάποιος επιθυμεί μπορεί στη συνέχεια να τσιγαρίσει λίγο τις πέννες στην κατσαρόλα βάζοντας μία κουταλιά βούτυρο ή λίγο λάδι. 

Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχει αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε τα μανιτάρια με λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά ενώ ανακατεύουμε διαδοχικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές (αφού τις έχουμε κόψει). Αφήνουμε τα υλικά να τσιγαριστούν για άλλα 2-3 λεπτά και τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα γάλακτος και έπειτα κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τις πέννες και ρίχνουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε το μείγμα να πάει παντού. Τέλος σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε μερίδα λίγη τριμμένη παρμεζάνα.



tip: Οι πιπεριές μπορεί να μην είναι ολόκληρες. Κόψτε κομματάκια μισή από κάθε χρώμα έτσι ώστε να φαίνεται πιο όμορφο το πιάτο σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου