13 Νοε 2013

Σουφλέ πατάτας

Ιδανικό συνοδευτικό για κυρίως πιάτο με κρέας. Εύκολο στην προετοιμασία....

Υλικά :
  • 4-5 πατάτες
  • 5 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)
  • 1 κρέμα γάλακτος (μαγειρική)
  • διάφορα τυριά τριμμένα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Παίρνουμε ένα pirex και καλύπτουμε  την κάτω επιφάνεια με τις πατάτες. Ρίχνουμε λίγο μπέικον από πάνω ,αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μια στρώση με πατάτες και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μπέικον, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο τυρί. Τέλος περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια με κρέμα γάλακτος.

Τοποθετούμε το pirex στο φούρνο στους 180°C για 45'.

tip: Βράστε τις πατάτες για μισή ώρα πριν τις κόψετε και τις βάλετε στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου