29 Ιουλ 2013

Παγωμένο Μωσαϊκό Σεμιφρέντο

Το μωσαϊκό που όλοι γνωρίζουμε σε μορφή παγωτού. 

Η συνταγή είναι του Σ.Παρλιάρου, εγώ όμως την πήρα από την μαμά της φίλης μου Στέλλας.
Υλικά:
  • 125γρ φρέσκο γάλα
  • 100γρ ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 200γρ κουβερτούρα
  • 250γρ κρέμα γάλακτος (χτυπημένη)
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • ελάχιστο κονιάκ ή λικέρ
Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το γάλα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και πριν αρχίσει να βράζει το μείγμα, την κατεβάζουμε από την φωτιά. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλη κατσαρόλα για να μη ψηθεί το αυγό. 
Ρίχνουμε την κουβερτούρα και μόλις κρυώσει βάζουμε και την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει και τα μπισκότα που τα έχουμε σπάσει σε κομματάκια και ραντίσει με το κονιάκ.
Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες να παγώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου