20 Ιουλ 2013

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα, για τους λάτρεις των μανιταριών.. (όπως εγώ!)
Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ ελαιολαδο
  • 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
  • 2 φλιτζάνια τσ. νερό
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει. Αν έχουμε επιλέξει να πάρουμε κονσέρβα προτιμάμε τα ήδη κομμένα. 
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για περίπου 10 λεπτά. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε πάλι.
Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.


ΠΗΓΗ:http://www.sintagespareas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου