2 Ιουλ 2013

Loaded Potatoes


Ένα πολύ εύκολο συνοδευτικό και νοστιμότατο!!! Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος καθώς οι πατάτες αργούν να βράσουν..


Για την συνταγή θα χρειαστούμε:

4 πατάτες

1 κουτάλι της σούπας αλάτι

Για την γέμιση θα χρειαστούμε:

1 κρέμα γάλακτος (μαγειρικής)

4 φέτες μπέϊκον

τριμμένο κασέρι


Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες καλά για να φύγουν τυχόν χώματα.
Βράζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα περίπου για 3 τέταρτα μαζί με το αλάτι. Τσεκάρουμε με ένα πιρούνι αν έχουν μαλακώσει. Αν είναι έτοιμες τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι σκάβουμε το εσωτερικό τους. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ!!! Το πατάμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει σαν πουρές.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το μπέϊκον.
Σε ένα πιάτο βάζουμε τον πουρέ, λίγο κασέρι και το μπέϊκον και τα ανακατέβουμε καλά. Έπειτα παίρνουμε το μίγμα και το τοποθετούμε στις βρασμένες πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος και τριμμένο κασέρι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις αφήνουμε στο φούρνο, σε χαμηλή σκάλα για περίπου μισή ώρα.

Κρητική παραλλαγή:
Αντί για κρέμα γάλακτος και μπέϊκον στην Κρήτη βάζουν γιαούρτι στραγγιστό και μαϊντανό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου